De DierenwelzijnsCheck breidt uit naar Utrecht

Na de sluiting van de horeca vanwege het coronavirus mochten restaurants deze week weer op gepaste wijze open. Om dat te vieren, lanceren wij deze week een nieuwe stad in de horecawijzer: Utrecht. Wij beoordeelden restaurants in Utrecht op dierenwelzijn en klimaatimpact. Zo’n 25 restaurants scoren een ruime voldoende. Hier kun je met een gerust hart terecht voor een diervriendelijk diner.
Biologisch

Restaurants met biologische producten of producten van kleinschalige, lokale producenten scoren hoog in de lijst. Dieren van deze houderijen hebben namelijk meer ruimte en kunnen naar buiten, in tegenstelling tot dieren in de intensieve veehouderij. Restaurants met deze producten zijn onder andere De Keuken van Gastmaal, de Veldkeuken, de Moestuin, Jasmijn & ik, The Greenhouse en Punk Pizza

Vlees en vis als supplement

Ook restaurants waar groenten de hoofdrol spelen - met vlees of vis als bijgerecht - scoren goed. Bij Le Jardin eet je bijvoorbeeld voornamelijk producten uit de tuin. Bij Kantien worden de groenten van Nederlandse boeren aangevuld met een klein stukje vlees of vis van kleinschalige producenten. Bij SLA eet je voornamelijk vegetarisch, met hier en daar een stukje biologische kip of zalm.

Zonder vlees en vis

Restaurants die geen vlees of vis op het menu hebben staan, scoren helemaal goed. Zeker als de eieren en de zuivel ook een duurzame herkomst hebben. Vegetarische restaurants zoals Gys, Broei en Soy scoren bijzonder goed op dierenwelzijn.

Plantaardig

De restaurants zonder dierlijke producten scoren met een 10 het allerbest. De horecawijzer heeft in Utrecht 5 veganistische restaurants beoordeeld. Bij cultureel centrum ACU verzorgen ze tijdelijk veganistische afhaalmaaltijden voor thuislozen nu ze op dit moment niet open kunnen door de 1,5 meter regels. In Utrecht zijn Waku waku, Oproer, Van Planten en Vegan Bamboo Bar de beste restaurants voor een volledig diervriendelijke maaltijd!

Bekijk hier alle beoordeelde restaurants in Utrecht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities