Dit zijn de meest diervriendelijke kerstmenu's van restaurants in Amsterdam

Dit zijn de meest diervriendelijke kerstmenu’s van restaurants in Amsterdam

Dit jaar bieden veel restaurants een kerstmenu aan voor thuis. Helaas staan veel van deze menu’s vol met dieronvriendelijke producten en hebben weinig restaurants vegetarische opties. Wil jij de horeca een hart onder de riem steken en een heerlijk diner bestellen bij een restaurant? Ga dan voor een diervriendelijk kerstmenu! Wij zetten onze favoriete menu’s voor je op een rij.

Volledig plantaardig

Het meest diervriendelijke kerstmenu is natuurlijk helemaal vrij van dierlijke producten. In onze zoektocht naar diervriendelijke restaurants kwamen wij 8 vegan kersmenu’s tegen: Bonboon, Mr. & Ms. WatsonYerbaMeatless District, Trevi’s, The Meets, Marit’s eetkamer en Plant Based Sushi

Volledig vegetarisch

Bij Foer, Rijks, Choux, Bolenius, Wijmpje Beukers, De Vrouw Met De Baard, Breda De Waaghals en Restaurants As kun je terecht voor een volledig vegetarisch menu. Daarnaast zijn er ook verschillende samenwerkingen tussen chefs. Choux, Coulisse, Bak, Breda en Kaagman & Kortekaas hebben een gezamenlijk menu samengesteld: Take 5. Deze is ook vegetarisch te bestellen. Yvette van Boven en Support Your Locals hebben de handen ineengeslagen voor een vegetarische kerstbox.

Vlees & Vis

Bij Morris & Bella en de School is de basis van het kerstmenu vegetarisch en kun je optioneel vlees en vis toevoegen. Geschikt voor een gezelschap met verschillende wensen. Restaurant de Kas biedt naast een vegetarisch menu ook kerstmenu met Hollandse garnaal. Restaurant Felix gebruikt wild en schelpdieren met een keurmerk. Foer heeft naast het Flora menu ook een Fauna menu, met daarin biologisch vlees of wild.

Kijk hier voor het volledige overzicht van de kerstmenu’s van restaurants.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities