Inspiratie

23 augustus 2019
Erik Schumacher (1983) groeide op in een autoloos gezin met de verwarming steevast op achttien graden, schrijft hij in zijn boekje De koe knikte ja – Pleidooi voor veganisme. Ontzag voor de natuur werd hem met de paplepel ingegoten, maar toch stond er bij hem thuis driemaal daags vlees op tafel en zag hij zichzelf lang als ‘een echte vleeseter’.
23 augustus 2019
Stijgt het kwik boven de 25 graden, dan is het ieder jaar direct raak. Mensen trekken massaal zwembroeken en teenslippers aan en komen samen voor eetfestijnen met vrienden en familie in de buitenlucht. En zeg nou zelf: wat is er leuker dan in je tuin of in een park een metalen schaal te vullen met kolen, die in de hens te steken en daarop je eigen eten te grillen?
11 juli 2019
Steeds meer mensen verruilen hun dagelijkse portie vleeswaren voor vleesvervangers als tempé of voor een heerlijk bord vol met groenten, peulvruchten en noten. Als je ook de koffiemelk, kaas en alle andere dierlijke producten wil laten staan, kun je jezelf haast volwaardig veganist noemen.
5 juli 2019

Roanne van Voorst (1983), antropoloog en schrijver, neemt in haar nieuwe boek Ooit aten we dieren een bijzonder perspectief in. Vanuit de nabije toekomst, waarin de ‘eiwitrevolutie’ voltooid is en vleeseten taboe is geworden, blikt ze terug op onze omgang met dieren in het heden.