Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.

4 diervriendelijke restaurants toegevoegd in Utrecht

Vorige week lanceerden wij een tweede stad in de horecawijzer: Utrecht. Na tips van onze volgers hebben we nog 4 diervriendelijke restaurants toegevoegd. Hiervan zijn er 3 helemaal plantaardig.
KookaBarra

KookaBarra is een pop-up restaurant, waar je op donderdag, vrijdag en zaterdag 4- of 6-gangen kunt eten. Alles is plantaardig en wordt gemaakt met lokale groenten van de Groentenakker, Tuinderij Eyckenstein, Lekker Landgoed en Moestuin Maarschalkerweerd. Voor zowel dierenwelzijn als klimaat scoren ze en 10!

Life’s a Peach

Life's a Peach is een focacceria in Utrecht. De lunchroom wordt gerund door Vanessa, die naast Nederlandse ook Schotse en Italiaanse roots heeft. Ze brengt hiermee haar lievelingsgerecht uit Italië naar Utrecht, maar met een persoonlijke twist. Alles wordt huisgemaakt en in de oven gebakken. De ingrediënten zijn plantaardig en lokaal. Ook Life’s a Peach scoort een 10! Naast eten kun je bij Life's a Peach kunst bekijken van lokale ontwerpers en kunstenaars.

Roots Rock Kitchen

Roots Rock Kitchen is het restaurant van de DB Studio's in Utrecht Zuilen. Van woensdag t/m zondag kun je er terecht voor diner. De kaart bestaat uit borrelhapjes, burgers, rendang, saté, soepen en salades. Alles is 100% plantaardig en daarom scoren ook zij een 10! Perfect voor een borrel of diner voorafgaand aan een concert of repetitie.

Héron

Héron staat voor puur en eerlijk eten. Alle producten komen van Nederlandse bodem en zijn uit het seizoen. Alles is vers en komt direct van de bron, zonder tussenpersoon. Sommige ingrediënten worden geplukt in het wild. Je kunt kiezen uit een 3-, 4- of 5-gangen diner. Een belangrijke waarde van Héron is transparantie: dat zie je in alles terug. Zowel de inrichting van het restaurant en de keuken als de herkomst van de producten. Het overgrote deel van het vlees is Nederlands wild. Het overige vlees zijn restproducten van het varken van Pig Me en Akkervarken. Hiermee scoren ze een 8 op dierenwelzijn en een 8,3 op klimaat. Kijk hier voor de volledige lijst van restaurants in Utrecht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities