De lekkerste vegan restaurants van Amsterdam

Van plan om uit eten te gaan dit weekend en op zoek naar een compleet veganistisch restaurant? Hier kun je terecht.

Plantaardig én gezond
Uitsluitend biologische ingrediënten, geen voedselverspilling en traditionele Japanse bereiding - klinkt goed toch? In de negen straatjes vind je Men Impossible, waar chef Atsushi heerlijke ramen voor je bereidt. Marit en Gino van Marit’s Eetkamer koken ook volledig biologisch en ze serveren een maandelijks wisselend menu. Door de gastvrijheid en knusse sfeer voelt het alsof je bij vrienden uit eten bent. 

Nog redelijk nieuw in Amsterdam is Bonboon op het KNSM-eiland. Hier vind je geen vleesvervangers of namaakproducten: alle creaties zijn plantaardig. En mis je als veganist af en toe nog een kaasplankje, ga dan naar Mr & Ms Watson. Dit restaurant staat bekend om de heerlijke veganistische kazen.

De guilty pleasures
De Vegan Junkfood Bar heeft sinds 2017 veganistisch eten in Amsterdam heel toegankelijk gemaakt. Je kan op een van de vier locaties terecht voor het ultieme junkfood: bitterballen, burgers of kapsalon – ze hebben het allemaal. De eigenaren opende ook Kebabi, de eerste veganistische kebabzaak in Nederland.

Ook een aanrader voor een vette hap is Deer Mama. Dit restaurant heeft de looks van een diner en je vind er heerlijke shakes en burgers – zonder dierlijke ingrediënten uiteraard. Voor goede burgers kun je ook nog terecht bij The Dutch Weed Burger. Het restaurant is helaas gesloten maar je vindt de burgers gelukkig nog wel op festivals of op de menukaart van andere restaurants.

Tussendoor
Geen tijd om uit eten te gaan maar wel zin in een vegan lunch of tussendoortje? Bij Roots haal je lekkere (en gezonde) sapjes, salades en wraps. En bij Koffie ende Koeck kun je terecht voor heerlijke koffie en zoetigheden.

Hebben we nog veganistische restaurants gemist in Amsterdam? Laat het ons weten
Een goed vegan adres buiten Amsterdam? Dat horen we ook graag! We zijn druk bezig met de uitbreiding van de DierenwelzijnsCheck naar andere steden.