Dit zijn de diervriendelijkste restaurants van Rotterdam

De DierenwelzijnsCheck lanceert een nieuwe stad: Rotterdam! Hier kun je goed terecht voor een diervriendelijke maaltijd in één van de 28 restaurants die een ruime voldoende scoren. Het aanbod is gevarieerd van diervriendelijke burgers en junkfood, Aziatisch, taart en broodjes tot culinaire hoogstandjes.
Plantaardig

Rotterdam heeft maar liefst 11 vegan restaurants. Deze restaurants zonder dierlijke producten scoren met een 10 het allerbest. Overdag kun je voor brood en taart terecht bij Sharp Sharp Everyday, Heavenly Cupcakes en SUE. Lunchen kun je bij Backyard Foodhallen, Veggie en Happy Food and Health. Voor burgers en junkfood ben je bij Vegan Junk Food Bar aan het juiste adres en voor fast cuisine bij Jack BeanVoor een culinair diervriendelijk avondje uit ga je naar Dumbo en Gare du Nord.

Vlees noch vis

Restaurants die geen vlees en vis op de kaart hebben staan, scoren ook erg hoog. Zeker als de eieren en de zuivel ook een duurzame herkomst hebben. Rotterdam heeft 8 vegetarische restaurants. Bij Backyard is de basis plantaardig en kun je zuivel en eieren als supplement toevoegen. Bij Spirit en Obst & Gemuse stel je zelf je maaltijd samen uit een vegetarisch buffet. Vegetarisch Aziatisch eten doe je bij Evergreen Veggies, Leaf Vegetarian en De oude plek. Bij Rozey eet en drink je voor een vaste prijs en kies je uit kleine gerechtjes.

Biologisch en lokaal

Wil je toch een stukje vlees of vis? Dan heeft Rotterdam een mooi aanbod van restaurants waar vlees en vis niet uit de intensieve houderij komen. Bij SLA, Op het dak, Burgertrut en Klaar gemaakt is het overgrote deel van de menukaart vega(n) en de stukjes vlees die wel op het menu staan zijn biologisch. Lokaal en seizoensgebonden producten vind je bij Bertmans, The Harvest en Aloha. Ook hier is de kaart overwegend vega(n) en hebben het vlees en vis een keurmerk.

Bekijk hier alle beoordeelde restaurants in Rotterdam.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities