Eet Geen Dierendag Menu

Op wereldwijde dierendag vinden wij het belangrijk dat er niet alleen aandacht naar huisdieren gaat. Miljoenen dieren leven immers in de vee-industrie en hebben vandaag niets te vieren. Daarom roepen wij iedereen op om vandaag géén vlees of vis te eten, en ook zuivel en eieren een dagje te laten staan.

Om te laten zien dat koken zonder dierlijke producten helemaal niet zo moeilijk is, hebben we een Eet Geen Dierendag menu samengesteld. Chefs van verschillende restaurants deelden hun recepten met ons. Zo wordt diervriendelijk koken een (spreekwoordelijk) eitje!

Voor: kervelsoep van Morris&Bella
Twee jaar geleden begonnen Maurice en Annabel restaurant Morris&Bella in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. Groenten vormen de basis in dit restaurant. Zo ook bij dit recept voor kervelsoep dat ze met ons deelden. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de soep staat binnen een mum van tijd op tafel.

Ga naar het recept

Hoofd: prei cannelloni van Yerba
Ook bij Yerba koken ze voornamelijk zonder vlees of vis, plant forward noemen ze het zelf. Chef-kok Walter Marskamp gaf ons het recept voor Yerba’s prei cannelloni. Let op: de cannelloni moet een paar uur in de koelkast staan, dus begin er niet te laat aan!

Ga naar het recept

Na: pruimentaart van Marits Eetkamer
Deze pruimentaart staat pas net op de kaart bij restaurant Marits Eetkamer, maar wij mogen het recept nu al delen! Marits Eetkamer kookt helemaal veganistisch en met biologische producten. De pruimentaart is dan ook lekker luchtig zonder boter of eieren.

Ga naar het recept

Toch liever iets anders koken? Kijk eens op deze pagina. Hier staan al onze recepten.