BBQ Avocado

Dit recept komt van de Hippe Vegetariër

Is een barbecue alleen voor vlees? Nee hoor! Wij laten zien dat barbecuen niet alleen vegetarisch, maar ook vegan perfect mogelijk is! Met deze drie recepten heb jij de ultieme vegan BBQ en maak je de vleeseters jaloers. Net als wanneer je groenten roostert in de oven, heb je iets van olie nodig om te zorgen dat de groenten niet uitdrogen en lekker knapperig worden. Op de BBQ geldt deze regel ook. Hiervoor gebruiken we graag plantaardige margarine! Dit werkt perfect en voegt bovendien extra smaak toe. 

  1. Halveer de avocado en verwijder de pit.
  2. Smeer de binnenkant van de helften in met wat margarine.
  3. Gril de avocado voor 5-10 minuten op de barbecue tot er strepen ontstaan.
  4. Besprenkel met limoensap en strooi de verse kruiden en peper en zout eroverheen.
Ingrediënten

Voor 2 personen


1 avocado
1 eetlepel Becel met extra vierge olijfolie en basilicumolie
1 eetlepel verse koriander of peterselie
sap van ½ limoen
zout en peper naar smaak

Delen