BBQ Jack Sweet potatoe

Dit recept komt van de Hippe Vegetariër

Is een barbecue alleen voor vlees? Nee hoor! Wij laten zien dat barbecuen niet alleen vegetarisch, maar ook vegan perfect mogelijk is! Met deze drie recepten heb jij de ultieme vegan BBQ en maak je de vleeseters jaloers. Net als wanneer je groenten roostert in de oven, heb je iets van olie nodig om te zorgen dat de groenten niet uitdrogen en lekker knapperig worden. Op de BBQ geldt deze regel ook. Hiervoor gebruiken we graag plantaardige margarine! Dit werkt perfect en voegt bovendien extra smaak toe. 

  1. Was de aardappelen goed, prik er gaatjes in en besmeer ze met de margarine. Wikkel ze in aluminiumfolie.
  2. Leg de aardappelen tussen de kolen en pof ze in 30-50 minuten. Je kunt controleren of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Deze zou er makkelijk uit moeten komen. Als je ze in de oven poft, hebben ze ongeveer een uur nodig op 200 graden.
  3. Maak ondertussen de salsa door de tomaten, rode ui, koriander of peterselie en de jalapeno peper fijn te snijden. Meng de komijn door het limoensap en schep dit samen met de geperste knoflook door de rest van de ingrediënten.
  4. Als de aardappelen gaar zijn, maak je er voorzichtig een snede in. Maak wat ruimte door er met een vork lichtjes in te prakken, smeer er eventueel nog wat extra margarine in en vul ze met de tomatensalsa.
Ingrediënten

Voor 2 personen
2 middelgrote zoete aardappelen
2 eetlepels Becel met extra vierge olijfolie en basilicumolie
aluminiumfolie

Voor de salsa
3 tomaten
1 grote rode ui
1 teen knoflook, geperst
1 bosje koriander of peterselie
sap van 1 limoen
1 theelepel komijn
optioneel: 1 jalapeno peper

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities