BBQ jackfruit van Meatless District

Meatless District

Dit is een recept van Meatless District

Laat de jackfruit uitlekken. Trek met een vork de vezels uit elkaar totdat ze versnipperen. Zet apart.

Verhit de olie in een pan en fruit de uit totdat hij zacht, glazig en licht gekarameliseerd is.
Voeg de knoflook toe en fruit een minuut mee.

Voeg het gerookte paprikapoeder, de komijn, koriander en kaneel aan de ui mix toe, constant roerend tot het geurend is.
Blus af met het appelcider azijn.

Voeg de tomatenpuree, sambal, soja saus, ahornsiroop en rookaroma toe. Voeg de jackfruit toe en roer goed. Voeg zout naar smaak toe.

Laat de mix 10 tot 15 minuten zacht sudderen en laat het daarna afkoelen.
Plaats een nachtje in de koelkast om de smaak te laten versterken.

Verwarm de oven voor op 200°c.
Verspreid de jackfruit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor ongeveer 10 minuten, totdat het een beetje bruin is.

Serveer in een broodje met toppings naar keuze. Onze favorieten zijn rode kool, blaadjes romaine sla, avocado en chipotle limoen saus.

Ingrediënten

2 blikken gepekelde jackfruit (ongeveer 600 g uitgelekt)

4 eetlepels olijfolie
1 ui (medium groot)
3 teentjes knoflook (fijngesneden)

1 theelepel gerookte paprika poeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 snufje gemalen kaneel

1 eetlepel appelcider azijn

2 eetlepels tomaten puree
1 theelepel Sambal Oelek
4 eetlepels soja saus
3 eetlepels ahornsiroop (maple syrup)
2 theelepels rookaroma

zout

Delen