BBQ Maiskolfjes

Dit recept komt van de Groene Meisjes

Een heerlijk en makkelijk bijgerecht voor de BBQ zijn gegrilde maiskolfjes! Lekker zo uit het knuisjes. Eet smakelijk!

1. Als je verse (rauwe) maïskolven gebruikt, kook je ze eerst zo’n 15 minuten in een pannetje.
2. Snijd na het koken de maïskolven in 3 stukjes. Deze ‘bites’ eten iets makkelijker dan een hele maïskolf. Daarbij komt dat het gerecht op deze manier makkelijker te delen is met anderen. Sharing is caring!
3. Smeer de stukken mais in met de olie en leg ze op de grill. Bewaar een beetje van de olie als je ook gegrilde paprika’s gaat maken. (zie recept hieronder)
4. Grill de mais totdat er mooie markeringen op de mais verschijnen.

Ingrediënten

2 maïskolven
geurloze kokosolie
sap van een halve limoen
chilipoeder (zoveel als je wilt)
Zout naar smaak

Delen