BBQ Salade van gegrilde portobello met truffelsalsa

Het is BBQ seizoen! Gegrilde groentes zijn ontzettend lekker van de barbecue. Probeer eens dit recept van Oil & Vinegar met gegrilde portobello, samen met truffelsalsa, tijm en rucola. Een heerlijk gerechtje dat je zó op de BBQ maakt.

Maak de portobello’s schoon en wrijf ze in met een mengsel van knoflookolijfolie en gehakte tijm. Bestrooi ze met peper en zeezout naar smaak en laat alles ongeveer 10 minuten intrekken. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin kleuren.

Rooster de portobello’s ongeveer 6 minuten op de barbecue tot ze zacht zijn, keer daarbij regelmatig. Besmeer de paddenstoelen na het roosteren met wat Salsa Tartufata. Verdeel de rucola over de borden, snij de portobello’s in vieren en leg op de rucola. Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de salade.

Ingrediënten

1 takje tijm
20 ml knoflook olijfolie
4 grote portobello’s
50 g Salsa Tartufata
75 g rucola
pijnboompitten
peper
zeezout

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities