BBQ spicy wortels met Thaise dipsaus

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol. Dit recept voor spicy wortels met Thaise dipsaus komt uit het boek Groente op de BBQ van Julius Jaspers.

  1. Smeer de wortels in met olijfolie en bestrooi met peper, uienpoeder, knoflookpoeder en cayennepeper.
  2. Leg een dubbel stuk aluminiumfolie op het rooster van de grill en zorg dat de randen aan alle kanten iets opstaan. Leg hier de wortels op en sluit de klep.
  3. Maak ondertussen de Thaise dipsaus door de rijstazijn aan de kook te brengen in een steelpan en vervolgens de suiker en Spaanse peper toe te voegen. Breng het geheel weer aan de kook en laat 3 minuten bubbelen. Zorg dat de suiker is opgelost. Laat de saus afkoelen en voeg de komkommer en pinda’s toe.
  4. Giet na 15 minuten de Thaise dipsaus over de wortels, rol de wortels even door de saus en gaar nog 15 minuten door.
  5. Controleer na 30 minuten de garing, bestrooi de wortels met koriander en serveer direct.
Ingrediënten

voor 6 personen (als bijgerecht)
18 bospenen, alle dezelfde dikte, met 1 cm loof
1 tl grof gemalen peper
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl cayennepeper
½ bos koriander, gehakt
olijfolie

voor de Thaise dipsaus:
100 ml rijstazijn
100 g lichte bastardsuiker
1 rode Spaanse peper, zaadlijsten verwijderd en in minuscule blokjes
30 g komkommer, zaadlijsten verwijderd en in minuscule blokjes
10 g pinda’s, gehakt

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities