BBQ Tofu Steak

Dit recept komt van de Hippe Vegetariër

Het is heerlijk zomerweer en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Dit recept voor tofusteaks met verse sambal komt uit het boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

  1. Meng in een schaal de ingrediënten voor de sambal tot het bouillonpoeder is opgelost. Dek de schaal af en zet 30 minuten, of een hele nacht, in de koelkast.
  2. Snijd de tofu in vier even grote porties. Leg die in een ondiepe schaal.
  3. Meng in een kommetje het limoensap, de druivenpitolie en kurkuma tot de kurkuma is opgelost en de olie een mooie kleur heeft. Giet de marinade over de tofu en draai de plakken om zodat ze aan alle kanten worden bedekt met marinade. Zet dit 30 minuten weg.
  4. Verwarm de grill van de barbecue voor op de hoogste stand. Bak de plakken tofu 2-3 minuten aan iedere kant tot ze goed heet zijn en een korstje hebben. Serveer ze warm, schep de sambal erover en leg de limoenpartjes ernaast.

 

Smakelijk!

Ingrediënten

Voor 4 personen
600 g stevige tofu
60 ml limoensap
60 ml druivenpitolie
1/4 tl kurkumapoeder
limoenpartjes, om erbij te serveren

Voor de sambal
1 tl groentebouillonpoeder
2 kaffirlimoenblaadjes (djeroek poeroet), dungesneden
2 stengels citroengras, alleen het witte deel, fijngehakt
2 chilipepers, fijngehakt
3 el fijngehakte sjalotjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el plantaardige olie
1 el limoensap

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities