Legumes et Champignons van Mr & Mrs Watson

Dit recept komt van de chef van restaurant Mr & Mrs Watson

Gebruik voor dit gerecht een stoofpan

  1. Snijd de kastanje champignons, oesterzwammen en shii-takes en bak deze goudbruin, voeg ondertussen zout en peper toe
  2. Snijd ondertussen de ui en knoflook en voeg deze na 5 minuten toe, bak nog 5 minuten mee
  3. Voeg vervolgens de winterpeen, bleekselderij en courgette toe, bak 5 minuten mee
  4. Voeg de tomatenpuree toe en roer door
  5. Schenk de rode wijn erbij
  6. Voeg de groenten bouillon toe
  7. Schep nu een tl cacaopoeder erbij en roer door
  8. Meng in een klein schaaltje wat water met maiszetmeel en zorg dat het wat dikkig wordt (om de saus wat te laten binden), voeg toe aan het gerecht
  9. Steek de takjes tijm verspreid in de pan, doe dit ook met de laurierblaadjes.
  10. Laat het gerecht 20 to 30 minuten op laag vuur pruttelen, verwijder daarna de takjes tijm en de laurierblaadjes
  11. Voeg indien nodig nog zout toe om het gerecht op smaak te brengen

Mijn advies is om het gerecht te maken een dag voordat het wordt gegeten, na de bereiding hebben alle ingrediënten nog een dag om op elkaar in te werken. De volgende dag het gerecht op laag vuur warm laten worden. Het gerecht is goed te combineren met krieltjes of aardappels.

Ingrediënten

1 ui, fijn gesneden
3 tenen koflook, fijn  gesneden
3 stengels bleekselderij, gesneden in kleine partjes
2 grote winterpenen, geschild en gesneden
500 gram kastanje champignons
300 gram oesterzwammen
250 gram shii-takes
1 courgette, gesneden in kleine blokjes
2 eetlepels tomatenpuree
250 ml rode wijn
750 ml groenten bouillon
1 tl cacaopoeder
8 takjes tijm
6 blaadjes laurier
zwarte peper
zout
maiszetmeel

Delen