Mexicaanse auberginespiesjes van de BBQ

Dit recept komt van de Hippe Vegetariër

Aubergines zijn de ideale groente om te barbecueën! Ze hebben namelijk een stevige structuur en je kunt ze heerlijk op smaak brengen met de kruiden die jij lekker vindt. Kruid ze bijvoorbeeld met Mediterrane kruiden, zodat je je toch even in het zuiden waant. Bovendien is de groente gezond en vezelrijk en heeft ‘ie een leuk paars kleurtje! Zo maak je met gemak een lekkere vegetarische barbecue, waar veganisten, vegetariërs én flexitariërs van zullen genieten.

  1. Snijd voor de salsa alle ingrediënten in blokjes van ongeveer 5 mm en meng deze in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwijder het uiteinde van de aubergine. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees vervolgens in de breedte in grove blokjes.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees is grove stukken, in ongeveer hetzelfde formaat als de aubergineblokjes.
  4. Verwijder de schil en de uiteindes van de ui. Halveer de ui in de lengte en vervolgens in de breedte zodat je grove stukken ui overhoudt.
  5. Maak de ananas schoon door de kroon en de onderkant van de ananas te snijden. Snijd de schil van de ananas door deze van boven naar beneden langs de schil te snijden met een scherp mes. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk vruchtvlees van de ananas schilt. Verwijder vervolgens de pitjes van de ananas met een schilmesje. Snijd tot slot het vruchtvlees, langs de harde kern, en snijd dit in grove blokjes in ongeveer hetzelfde formaat als de aubergineblokjes.
  6. Rijg vervolgens aan alle spiesjes een stukje ui, gevolgd door paprika, aubergine, ananas en nogmaals aubergine, ui, paprika en sluit af met aubergine.
  7. Tijd om te barbecueën! Gril de auberginespiesjes rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de barbecue.
  8. Haal de auberginespiesjes van de barbecue en verdeel over een serveerschaal of borden en schep de Mexicaanse salsa over de gegaarde auberginespiesjes.
Ingrediënten

voor 4 personen

voor 12 spiesjes:
1 aubergine
1 groene paprika
1 witte ui
½ ananas
12 satéprikkers

voor de Mexican Salsa marinade:
1 tomaat
1 kleine ui
1 limoen
15 g koriander
zout en peper, naar smaak

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities