Quinoabowl met lentegroente van Ekomenu

Bereidingstijd
25 minuten
Dit recept komt uit het Ekomenu en is samengesteld in samenwerking met Lisa Steltenpol

De komkommer behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. Wist je dat je komkommer ook heerlijk kunt stoven en bakken?

Bereidingswijze

1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 8 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Breng de quinoa op smaak met zout en peper.
2. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de komkommer en snijd in dunne plakjes of blokjes. Was de radijs, verwijder de stelen en snijd in plakjes. Meng azijn en zout in en bakje en leg de komkommer erin. Zet opzij en schep af en toe om.
3. Verhit olie in een bakpan en bak de falafelballetjes in 8 minuten rondom goudbruin.
4. Gebruik per persoon een mooie kom en rangschik de groenten en quinoa netjes naast elkaar. Verdun de hummus met een scheutje water en schenk over de bowl.

Tip: Eet je liever iets warms? Dan kun je de groenten ook kort roerbakken op een hoog vuur.

Ingrediënten

Voor 2 personen

130gr quinoa

1 gele paprika

1 komkommer

halve bos radijs

150gr falafel balletjes

50gr hummus

2 el azijn

1 el bakolie

zout en peper naar smaak

Delen