Vegan cashew kaas van Op het dak

Hou jij ook zo van een kaasje bij de borrel? Wij wel: op een toastje, uit het knuistje of met een vlaggetje erin! Met dit recept van OP HET DAK maak je dit weekend heel simpel zelf kaas van cashewnoten. Tip: voeg je favoriete kruiden toe om er een lekkere kruidenkaas van te maken.

Geniet van een diervriendelijk alternatief!


Dit recept komt van restaurant Op het dak in Rotterdam

 

- Week de noten 12 uur in water (des te langer je weekt, des te makkelijker maal je de noten tot een fijne pasta);

- Blend in de mixer met water en citroensap;

- Hang de mix in kaasdoek of een schone lichte theedoek;

- Voeg zout en gist toe en stop in een wekpot;

- Zet koud;

- Serveer met warm brood of bij rijst met groenten

Ingrediënten

- 250 gr. blanke cashew noten

- 500 ml. water

- sap van 1 citroen

- 15ml. appel azijn

- 3 el gist vlokken

Delen