Vegan sushi van Living the Green Life

Dit recept komt van Living the Green Life

 

Sushi is geweldig. Je kunt er eindeloos mee variëren en oh wat ziet het er geweldig uit. De sushi zoals je hem normaal kent, wordt gemaakt met vis, maar als vegan hoef je echt niet zonder sushi! Een plantaardige variant is namelijk zo gemaakt. Denk aan avocado, paprika, tempeh, komkommer of, in dit geval, bieten, kiemen en wortel! Wij gebruiken graag rode rijst of zilvervlies rijst als vulling. Dit is wat voedzamer dan de witte plakrijst waarmee sushi normaal wordt gevuld. Ben je nu niet zo gek op rijst dan is quinoa misschien wel een uitkomst.

1 Wil je zelf ook eens vegan sushi maken? Kook de rijst naar aanwijzingen op het pak. Wanneer deze gaar is laat je de rijst nog even in het warme water staan. Hier wordt hij zacht en plakkerig van, ideaal om sushi mee te maken!

2 Rasp de wortels in kleine sliertjes in je keukenmachine of met een kleine rasp. Doe hetzelfde voor de bieten.

3 Leg je sushi vel op het rolmatje en leg er een dunne laag rijst op en smeer dit uit.

4 Leg aan het begin van de rol de bieten rasp en de wortel rasp met daarboven op de broccoli kiemen en spinazie.

5 Rol de sushi (Geen idee hoe? Zoek dan even naar instructiefilmpjes op Youtube!) Snij de sushi vervolgens in stukjes en bestrooi ze met sesam zaadjes en eventueel wat tamari. Geniet!

Ingrediënten

5 stuks sushi vellen

2 stuks wortels

2 stuks rode bieten

1 handjevol kiemen (wij kozen voor broccoli kiemen)

1 handjevol spinazie

100g rijst

1 schepje sesamzaadjes

Delen