Veggie scramble

Bereidingstijd
25 minuten

Dit recept komt uit Easy Vegan 2 van Living the Green Life. 

Op zoek naar een vegan scramble maar wil je geen tofu gebruiken? No worries, deze veggie scramble met witte bonen gaat je dag maken!

Lunch/diner
Glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Je kunt voor deze scramble alle soorten bonen gebruiken.

1. Pel en snipper de uien en pel en pers de knoflook.

2. Verwarm in een grote pan de olijfolie en fruit daarin de ui en de knoflook 5 minuten.

3. Voeg het kurkuma-, curry- en chilipoeder toe, plus het zout en bak nog 2 minuten.

4. Laat de witte bonen uitlekken en doe ze in de pan, samen met de 4 eetlepels water.

5. Zet het vuur laag en laat de bonen 5 minuten zachtjes pruttelen.

6. Was en snijd de spinazie. Snijd de bosui in ringen, de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de scramble.

7. Laat alles nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.

8. Schep de scramble in twee kommen. Strooi de chilivlokken erover en leg de avocado erop.

easy vegan crop

    Easy Vegan 2
    Living The Green Life
    ISBN: 9789021570112
    Prijs: €20,99
    Kosmos Uitgevers

Ingrediënten

2 personen

2 rode uien
1 teentje knoflook
1 el olijfolie, om in te bakken
Snuf kurkumapoeder
Snuf currypoeder
Snuf chilipoeder
Snuf zout
500 g witte bonen uit pot
4 el water
2 handenvol spinazie
2 bosuien
2 tomaten

Delen