Vrijheidssoep van Jack Bean

De Vrijheidsmaaltijdsoep is gemaakt van Nederlandse ingrediënten uit de omgeving van 010 zoals pompoen, wortel, ui en aardappel uit de Hoeksche Waard en tomaat uit de kassen van het Westland.
 

Van deze soep gaan we samen genieten in Rotterdam met haar stoere haven waar al eeuwen van ver de kruiden binnen komen die inmiddels oer-Hollands zijn, zoals de speculaaskruiden.
 

We eten deze volledig plantaardige soep samen als Rotterdammers en genieten van alle culturen die onze stad rijker maken, net zoals de kerriemix wat voor dat extra beetje swing in de soep zorgt.

Kijk de instructievideo op de website

Ingrediënten

1/2 ui in ringen gesneden
1 el kerriepoeder
1 mespunt speculaaskruiden
1 teentje knoflook in plakjes gesneden
1 el zonnebloemolie
1 wortel in blokjes gesneden (50 g)

1/2 pompoen in blokjes gesneden (150 g)
1 tomaat
3,5 dl groentebouillon
1/2 aardappel geschild in blokjes (60 gr)
1 mais van 1 maiskolf gesneden (40 gr)
evt. wat rode linzen

Delen