Je gaat vlees eten, want je ouders komen op bezoek. Of misschien ga je wel barbecueën in het park. Hoe dan ook: er gaan dieren gegeten worden. Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar om vlees te produceren moeten dieren gefokt en geslacht worden. Soms hebben dieren een fatsoenlijk leven gehad, zoals bij biologisch vlees of bij varkensvlees van vijfsterren-varkensboeren. Kiloknallers of ander goedkoop vlees komt echter vrijwel altijd van dieren die een akelig leven hebben gehad. Hoe diervriendelijk is het product dat jij wil kopen? Kijk hieronder wat voor vlees je in de kuip hebt.

8.0
Haas
Wild
Info
8.0
Hert, wild
Wild
Info
8.0
Konijn, wild
Wild
Info
8.0
Gans, lever (Eduardo Sousa)
Overig vlees
Info
8.0
Parelhoen, wild
Wild
Info
8.0
Wild zwijn
Wild
Info
8.0
Eend, lever (Eduardo Sousa)
Overig vlees
Info
8.0
Varken, Iberico (bellota)
Varken
Info
8.0
Varken, Vijfsterren
Varken
Info
8.0
Eend, wild
Wild
Info
7.5
Schaap, biologisch
Overig vlees
Info
7.5
Eend, lever (Foie Royal)
Overig vlees
Info
7.5
Varken, Brandt en Levie
Varken
Info
7.5
Kalf, Waterland
Rund / Kalf
Info
7.5
Lam, biologisch
Overig vlees
Info
7.0
Rund, Palmesteyn
Rund / Kalf
Info
7.0
Rund, biologisch
Rund / Kalf
Info
7.0
Lam, Verenigd Koninkrijk
Overig vlees
Info
7.0
Rund, Wagyu (NL)
Rund / Kalf
Info
7.0
Geitenbok, biologisch
Overig vlees
Info