5,6

212

€€€€
Sterrenrestaurant

Michelin-chef-koks Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, voorheen samen werkzaam bij Bord’Eau in het Amsterdamse Hotel de l’Europe, zijn wars van etiquette. ‘Minder regeltjes, meer beleving’ is hun motto. In dit ‘no-table restaurant’ aan de Amstel zitten de gasten aan een soort bar rondom de keuken. Je kunt bij 212 terecht voor lunch en diner. Op het menu staan onder meer kalfstartaar, foie gras en tarbot, die een lage score krijgen. Op het menu staan los van de desserts geen vegetarische gerechten, maar er wordt wel vermeld dat de koks rekening willen houden met dieetwensen.

Negatief
weinig vega
kalfstartaar
tarbot (bedreigd)
Restaurant serveert
Score op dierenwelzijn
Score op klimaatverandering
Kaviaar
4,5
6,0
Info
Oester, MSC
5,5
10,0
Info
Zuivel koe
5,0
5,0
Info
Plantaardig
10,0
10,0
Info
Kreeft
5,5
2,0
Info
Duif
6,0
6,0
Info
Kokkel
4,5
9,0
Info
Zuivel geit
5,0
6,0
Info
Kalf, regulier
1,0
1,0
Info
Tarbot
3,5
2,0
Info
Varken, regulier
2,0
5,0
Info
Sprot
4,5
10,0
Info
Langoustine (Noorse kreeft)
4,0
3,0
Info
Eend (NL)
2,5
7,0
Info
Eend, lever (foie gras)
2,0
7,0
Info
Makreel
4,0
10,0
Info
Zeebaars, kweek
3,0
8,0
Info
Ansjovis
4,5
10,0
Info
Zuivel koe, weidegang
6,0
6,0
Info
Lam
7,0
3,0
Info
Ei, Kooi
1,0
8,0
Info
Onbekend
ntb
ntb
Info

Dit menu is beoordeeld op 17 november 2020. Eventuele wijzigingen in de menukaart kunnen voorkomen. Voor het actuele menu verwijzen we u graag naar de website van het restaurant.

 

52.365877820596, 4.9002602

Amstel 212
1017AH Amsterdam
Nederland

020 334 8685
Extra info

  0% vegan

34% vega

66% vlees/vis

Delen

Gerelateerde restaurants

5,4
6,5
Amsterdam
7,9
7,5
Amsterdam
6,1
7,9