5,1
6,1

212

€€€€
Sterrenrestaurant

Michelin-chef-koks Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, voorheen samen werkzaam bij Bord’Eau in het Amsterdamse Hotel de l’Europe, zijn wars van etiquette. ‘Minder regeltjes, meer beleving’ is hun motto. In dit ‘no-table restaurant’ aan de Amstel zitten de gasten aan een soort bar rondom de keuken. Je kunt bij 212 terecht voor lunch en diner. Op het menu staan onder meer kalfstartaar, tarbot en zeeduivel, die een lage score krijgen. Op het menu staan los van de desserts geen vegetarische gerechten, maar er wordt wel vermeld dat de koks rekening willen houden met dieetwensen.

Negatief
weinig vega
kalfstartaar
tarbot (bedreigd)
Restaurant serveert
Score op dierenwelzijn
Score op klimaatverandering
Kaviaar
4,5
6,0
Info
Oester, MSC
5,5
10,0
Info
Garnaal, Hollandse
5,0
3,0
Info
Zuivel koe
5,0
5,0
Info
Plantaardig
10,0
10,0
Info
Kreeft
5,5
2,0
Info
Zeeduivel
3,5
4,0
Info
Duif
6,0
6,0
Info
Rund, Wagyu Japan
3,0
2,0
Info
Kokkel
4,5
9,0
Info
Zuivel geit
5,0
6,0
Info
Kalf, regulier
1,0
1,0
Info
Haring
4,5
10,0
Info
Tarbot
3,5
2,0
Info
Varken, regulier
2,0
5,0
Info
Hert, wild
8,0
6,0
Info
Duif, kweek
4,0
7,0
Info

Dit menu is beoordeeld op 26 juni 2019. Eventuele wijzigingen in de menukaart kunnen voorkomen. Voor het actuele menu verwijzen we u graag naar de website van het restaurant.

 

52.365877820596, 4.9002602

Amstel 212
1017AH Amsterdam
Nederland

020 334 8685
Extra info

6% vegan

6% vega

88% vlees/vis

Delen

Gerelateerde restaurants

7,0
5,4
8,5
8,7
7,0
5,4