5,7

212

€€€€
Sterrenrestaurant 2021

Michelin-chef-koks Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, voorheen samen werkzaam bij Bord’Eau in het Amsterdamse Hotel de l’Europe, zijn wars van etiquette. ‘Minder regeltjes, meer beleving’ is hun motto. In dit ‘no-table restaurant’ aan de Amstel zitten de gasten aan een soort bar rondom de keuken. Je kunt bij 212 terecht voor lunch en diner. Op het menu staat onder meer kalfsvlees en foie gras die een lage score krijgen. Er is ook een vegetarisch menu beschikbaar. In 2021 hebben zij een tweede Michelinster gekregen. 

Negatief
Foie gras
Kalfsvlees
Restaurant serveert
Score op dierenwelzijn
Score op klimaatverandering
Garnaal, Hollandse
5,0
3,0
Info
Kreeft
5,5
2,0
Info
Lam
7,0
3,0
Info
Plantaardig
10,0
10,0
Info
Zuivel koe
5,0
5,0
Info
Kalf, regulier
1,0
1,0
Info
Varken, regulier
2,0
5,0
Info
Eend, lever (foie gras)
2,0
7,0
Info
Ei, Kooi
1,0
8,0
Info
Onbekend
ntb
ntb
Info
Zalm, Noorwegen
3,0
8,0
Info
Tonijn, Skipjack/Gestreept
4,5
7,0
Info
Melkkoe
5,0
5,0
Info
Oester, MSC
5,5
10,0
Info
Piepkuiken / poussin
2,0
7,0
Info

Dit menu is beoordeeld op 30 maart 2021. Eventuele wijzigingen in de menukaart kunnen voorkomen. Voor het actuele menu verwijzen we u graag naar de website van het restaurant.

 

Voorlopige score

Deze beoordeling is gebaseerd op de menukaart en de aanwezige informatie op de website. Er is nog geen reactie gekomen van het restaurant. De score kan nog veranderen indien het restaurant ons meer informatie over de producten verstrekt. 

52.365877820596, 4.9002602

Amstel 212
1017AH Amsterdam
Nederland

020 334 8685
Extra info

  0% vegan

34% vega

66% vlees/vis

Delen

Gerelateerde restaurants

Amsterdam
5,0
6,5
6,3
7,2
Amsterdam
8,5
8,7

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities