Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
8,5

Op Het Dak

€€
Internationaal

Op Het Dak is Nederlands eerste dak- en stadstuin. Een uniek restaurant en koffiebar in het centrum van Rotterdam. Ze hebben als missie om eerlijk, eenvoudig en lokaal eten te serveren. De menukaart richt zich op het seizoen met producten van boeren en producenten uit de regio. Op Het Dak heeft een houten terras met uitzicht op de tuin waar biologische groenten, eetbare bloemen en kruiden groeien en die een bijenboerderij herbergt. Het vlees is biologisch en de vis komt van de Goede vissers.

Positief
Veel vega opties
Lokaal en seizoensgebonden
Biologisch vlees
Bijenboerderij
Restaurant serveert
Score op dierenwelzijn
Score op klimaatverandering
Zuivel koe, biologisch
7,0
5,0
Info
Zuivel koe, weidegang
6,0
6,0
Info
Varken, BLK3 (biologisch)
6,5
4,0
Info
Ei, Vrije uitloop (BLK2)
6,0
8,0
Info
Plantaardig
10,0
10,0
Info
Tempeh
10,0
9,0
Info

Dit menu is beoordeeld op 8 juni 2020. Eventuele wijzigingen in de menukaart kunnen voorkomen. Voor het actuele menu verwijzen we u graag naar de website van het restaurant.

 

Op het dak werkt tegenwoordig met 'goede vissers' https://www.goedevissers.nl/

Een ontbijt of  lunch Op Het Dak is in alles een bijzondere ervaring.

Na een korte wandeling vanaf het centraal station sta je aan het begin van een gele singel die boven de grond een brug slaat door Rotterdam.

Het schieblock, het hart en het begin van de singel is een verzamelgebouw van creatieve arbeid. De entree leidt je naar de dakakker.  Op de 7e etage aangekomen sta je plotseling in een groene oase met een uitzicht over de stad. Hier ligt de grootste dakakker van Europa, hier is Op Het Dak. Een uniek dak restaurant in het centrum van Rotterdam.

Op Het Dak serveert puur, vers en smakelijk eten & drinken, het hele jaar door.  Het menu omlijst ingrediënten uit het seizoen, uit eigen tuin en van (stads) boeren en voedselmakers uit de regio.

Binnen Op Het Dak zijn er 45 zitplaatsen, het terras buiten kijkt over de tuin met eigen groenten & fruit, kruiden en de grootste collectie eetbare bloemen. Huisdieren zijn de bijen, die elk jaar voor stads honing zorgen. Welkom!

51.925676620272, 4.4766061

Schiekade 189
3013BR Rotterdam
Nederland

06 57477010
Extra info

58% veganistisch 

37% vegetarisch 

5% vlees/vis 

Delen

Gerelateerde restaurants

Rotterdam
8,0
7,8
Rotterdam
10,0
10,0
9,4
9,2

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities