7,6

Parallel

€€
Spaans
Mediterraans

Restaurant Parallel vind je op de Amsterdamse Overtoom. Eigenaars Imre Swaanswijk en Roel de Haas deden samen de hotelschool in Leeuwarden: Imre wilde kok worden, liep stage in Barcelona, en bleef daar drie jaar. Roel liep stage bij een hotel, en dat werd uiteindelijk het zijne. Na een aantal jaren kwam Imre terug naar Nederland. De Spaanse droom van Imre, de ondernemerservaring van Roel, en de juiste chef – Alvaro Santiago – vielen samen: daarmee was Parallel Amsterdam geboren! De naam duidt op de parallelle ervaring van koks, bedienend personeel en gasten: ieder doet het zijne om er een mooie avond van te maken. Voor veganisten staan er twee voorgerechten en één hoofdgerecht op de kaart. Dat is karig. Ook voor vegetariërs is de keus beperkt. Voor de vis- en vleesgerechten wordt veelal gebruik gemaakt van duurzame, biologische producten. Helaas treffen we ook gamba’s aan op de kaart, en de zeer dieronvriendelijke eendenlever.

Positief
biologische eieren
biologische zuivel
Negatief
eendenlever
Restaurant serveert
Score op dierenwelzijn
Score op klimaatverandering
Plantaardig
10,0
10,0
Info
Varken, Iberico (bellota)
8,0
4,0
Info
Zuivel koe, biologisch
7,0
5,0
Info
Zuivel geit, biologisch
7,0
5,0
Info
Tonijn, Geelvin
4,0
7,0
Info
Garnaal, Gamba
2,0
7,0
Info
Kabeljauw, MSC
5,0
9,0
Info
Zeebaars, kweek
3,0
8,0
Info
Melkkoe
5,0
5,0
Info
Octopus
4,0
3,0
Info
Rund, biologisch
7,0
2,0
Info
Ei, biologisch (BLK3)
7,0
8,0
Info
Eend, lever (foie gras)
2,0
7,0
Info
Kip, BLK3 (biologisch)
6,0
7,0
Info
Zuivel koe, weidegang
6,0
6,0
Info

Dit menu is beoordeeld op 1 december 2020. Eventuele wijzigingen in de menukaart kunnen voorkomen. Voor het actuele menu verwijzen we u graag naar de website van het restaurant.

 

52.35810782059, 4.8576019

Overtoom 495-497
1054LG Amsterdam
Nederland

020 891 5803
Extra info

30% veganistisch

22% vegetarisch 

48% vlees/vis

Delen

Gerelateerde restaurants

Amsterdam
6,4
7,0
Amsterdam
5,7
7,3
Amsterdam
5,9
7,5