
7,3
Persijn
€€
Hollands
Restaurant Persijn in Amsterdam-Oost is een restaurant met een Nederlandse keuken, waar uitsluitend wordt gewerkt met ingrediënten van eigen bodem en uit de eigen kas. Die kas bevindt zich op het dak: er worden groenten, kruiden, fruit en zelfs vis gekweekt. Er wordt gebruikgemaakt van aquaponics om zo circulair en duurzaam mogelijk te werken. De biologische zuivel komt van MOMA, de eieren van Lindenhoff. Het vlees komt gedeeltelijk ook bij Lindenhoff vandaan, maar ook bij Pieter van Meel en Zagt vlees. De vis komt van Jan van As, waar ze zijn aangesloten bij het duurzaamheidsprogramma Vis & Seizoen. Eerlijk, lekker en verantwoord eten, daar draait het hier om. Je kunt bij Persijn terecht voor lunch of diner.
Positief
Groenten georiënteerd
Eigen kas
Lokaal
Restaurant serveert
Score op dierenwelzijn
Score op klimaatverandering
Plantaardig
10,0
10,0
Info
Ei, BLK2
6,0
8,0
Info
Varken, Baambrugs
6,5
5,0
Info
Zalm, Noorwegen, ASC
5,0
8,0
Info
Zuivel koe, biologisch
7,0
5,0
Info
Melkkoe
5,0
5,0
Info
Zuivel koe, weidegang
6,0
6,0
Info
Zuivel waterbuffel, NL
6,5
5,0
Info
Kabeljauw, MSC
5,0
9,0
Info
Kip, BLK1
4,0
7,0
Info
Zuivel geit, biologisch
7,0
5,0
Info
Kalf, regulier
1,0
1,0
Info
Gerelateerde restaurants


