Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.

BBQ oesterzwam 'ribs'

Dit recept komt van Bosh!

Dit recept is een mooie vervanger voor de Aziatische stijl spareribs. De konings oesterzwam heeft een vlezige structuur die hier erg voor geschikt is. Lees hieronder het recept of kijk de instructievideo! 

  1. snijd het hoedje van de oesterzwam eraf en snijd de randjes van de stam, zodat je rechthoekige stukken overhoudt. Herhaal dit met alle oesterzwammen.
  2. doe alle oesterzwammen in een kom en giet de gerookte sesamolie eroverheen. Roer alles door elkaar tot de oesterzwammen goed bedekt zijn. Voeg vervolgens de rest van het kruidenmengsel toe. 
  3. verhit olie in een (gietijzeren) koekenpan en voeg de paddestoelen toe. Leg een andere koekenpan bovenop de oesterzwammen.
  4. druk zachtjes op de pan om de oesterzwammen dicht te schroeien. Haal de pan eraf en draai de oesterzwammen om. 
  5. leg de pan er weer op en oefen nu nog iets meer druk uit zodat de oesterzwammen heel lichtjes aanbranden aan de randjes. 
  6. doe de oesterzwammen in een ovenschaal en bedek deze met de sriracha en BBQ-saus. Dek de schaal af met aluminiumfolie en prik er wat gaatjes in. 
  7. zet de ovenschaal in de oven en bak voor 50-60 minuten op 180 graden. 
  8. haal de schaal uit de oven, roer de oesterzwammen nog een keer door de saus en serveer op een mooi bord. Giet er nog wat saus overheen en maak af met wat peterselie. 

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

10 koningsoesterzwammen

1 eetlepel gerookte sesamolie

1 theelepel gerookte paprikapoeder

1,5 eetlepel peri peri kruiden

1 eetlepel varkensvlees kruiden

peterselie

 

Saus

2 eetlepels sriracha

1,5 cup/355 ml hoisin BBQ-saus

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities