BBQ Seitan Spareribs

Dit recept komt van Bosh!

Spareribs zijn populair tijdens de BBQ, maar spareribs afkomstig van varkens zijn erg dieronvriendelijk. Voor de sparerib liefhebber is er nu ook een plantaardige variant gemaakt van seitan! Net zo lekker, maar dan diervriendelijk! Bosh maakte dit recept samen met Animal Equality. Je kunt het in de oven bereiden, maar ook op de BBQ

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de BBQ-saus, in een kom en mix tot het een bal vormt. Wees niet bang om je handen vuil te maken en kneed als dat nodig is.
  2. Leg het beslag op een ovenplaat en spreid het uit tot de gewenste vorm.
  3. Stop de tree in de oven en bak voor 20 minuten op 180 graden.
  4. Haal het gerecht uit de oven en smeer het in met de BBQ-saus. Bak hierna nog 5 minuten.
  5. Haal het uit de oven en snijd het in ‘ribs’.
  6. Serveer met frietjes, geroosterde tomaat en BBQ-saus

Bekijk hier de video van het recept!

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 2 personen

1 cup/128 gr.  Tarwegluten
2 eetlepels edelgistvlokken
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel ui poeder
Snufje zwarte peper
1 theelepel rookaroma (vloeibaar)
1 eetlepel sojasaus
¾ cup/178 ml groentebouillon

Voor het bestrijken
½ cup/118 ml BBQ saus

Serveren met
Friet
Geroosterde tomaat
BBQ saus

Delen