BBQ Watermelon

Bereidingstijd
5 uur

Dit recept komt van Avant-garde Vegan

Is dit geen vlees? Nee, het is watermeloen! Je kunt dit fruit ook goed als vleesvervanger gebruiken. Op de BBQ krijgt de watermeloen van buiten een gerookte en gegrilde korst, van binnen blijft hij mals en zacht. Het recept heeft wel wat voorbereiding en tijd nodig, maar zie het resultaat!

Kijk hier de instructievideo of lees snel verder hoe je dit zelf thuis kunt maken!

  1.  Schil de watermeloen en leg hem op een BBQ- of ovenrooster. Strooi er wat zeezout overheen. 
  2. Zet de watermeloen voor 90-120 minuten in de oven op 200 graden. 
  3. Draai de watermeloen 2 tot 3 keer om tijdens het bakken. Als de watermeloen van kleur begint te veranderen zet je de oven op 160 graden.
  4. Terwijl de watermeloen aan het garen is kun je beginnen aan de marinade. 
  5. Doe alle ingrediënten in een blender en zet deze aan tot de marinade mooi glad is.
  6. De textuur van de watermeloen moet nu helemaal veranderd zijn. Het moet een beetje meeveren als je erop duwt. 
  7. Maak kleine sneetjes in de watermeloen en smeer hem in met de marinade. 
  8. Dek de watermeloen af en laat marineren voor ten minste 2-3 uur. 
  9. Bak de watermeloen op de BBQ en smeer nog extra in met de marinade. 
  10. De watermeloen is klaar als hij is dichtgeschroeid en gekarameliseerd. 
  11. Snijd de watermeloen in plakken. 

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

2-3 kleine watermeloenen
1 eetlepen zeezout

Marinade
2 theelepes tahini
4 eetlepel sojasaus
2 eetlepel balsamico azijn
sap van 1 limoen


1 eetlepel paddestoel poeder
2 jalapeno pepers
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
2 lente-uitjes
handje koriander
3 eetlepels sesamolie
Zeezout 

Delen