The Dutch Weedburger van Vegan Box

Bereidingstijd
35 minuten
Dit recept komt uit de Vegan Box in samenwerking met Dutch Weed Burger

#1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de zoete aardappels even schoon en snij frietjes van de zoete aardappels. Zodra je frietjes hebt gesneden, doe je ze in een grote kom met wat (zonnebloem)olie en zout erbij. Goed door elkaar husselen en verspreid ze daarna over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de frieten voor 25-30 minuten de oven in.

#2 Terwijl de frieten in de oven staan, kun je de tomaat en komkommer wassen en in dunne plakjes snijden.

#3 Pel de rode ui en snijd in dikke ringen. Verwarm wat olie in de steelpan op middelhoog vuur en voeg de rode ui en een snufje zout toe. Bak de ui

gedurende 5 minuten al roerend. De ui mag een beetje bruin worden. Voeg de balsamicoazijn en suiker toe en laat indikken.

#4 Zodra de frieten (bijna) klaar zijn, zet je de oven op 180 graden en leg je de broodjes erbij. Bak het broodje 6-7 minuten af, zodat het broodje weer lekker vers is. Is het broodje al ontdooid? Dan is het met 4 minuten afgebakken.

#5 De burger kan vanuit bevroren of ontdooide toestand worden gebakken. Bak beide zijden van de burger bruin en krokant in zonnebloemolie. Dit kan in de pan of op een bakplaat.

#6 Snij het broodje open en bestrijk de onder- en bovenkant met een eetlepel Weed Sauce. Leg daarop dunne plakjes tomaat en plakjes komkommer.

Leg vervolgens de gebakken Weed Burger hierop. Garneer met gebakken uienringen. Maak af met de bovenkant van het broodje. Leg de frieten ernaast en dip in The Weed Sauce, of voeg zelf bijv. vegan mayonaise toe.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten

voor 2 personen:

 

350 gr zoete aardappel

2 tomaten                                             

1/2 komkommer                               

1 rode ui            

2 weed buns                                       

2 burger s                                        

Weed sauce                             

1-2 el olie                                             

2 el balsamicoazijn

1 el suiker                               

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities