Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.

Gemarineerde perzik van Yerba

Dit recept komt uit het kookboek SMAAK van Yerba

Yerba is een plant-forward restaurant in Amsterdam. SMAAK is het eerste kookboek van chef Walter Marskamp, met creatieve plantaardige gerechten. Het boek komt uit in november, maar wij mogen vast enkele recepten met jullie delen! Waaronder dit heerlijke recept. Dit recept heeft wel wat voorbereiding nodig!

1. Gefermenteerde granaatappelstroop
Meng de roze peperkorrels en de agavesiroop met 600ml water in een pan en breng aan de kook op laag vuur. Haal, wanneer de siroop gekookt heeft, de pan van het vuur en laat afkoelen. De de granaatappelpitjes in een brandschone weckpot en giet de afgekoelde siroop eroverheen. Laat 5-7 dagen op een donkere, koele plek fermenteren. Hierna kun je de siroop 3 - 6 maanden in de koelkast bewaren. 

2. Gemarineerde perziken
Verwarm de agavesiroop in een pan op laag vuur. Haal de pan van het vuur, voeg de perzikparten en roze specerijenmix toe, dek af en laat minimaal 24 uur marineren. 

3. Cashew-katifi
Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed en bakplaat met bakpapier. Meng het katafideeg met de fijngemalen cashewnoten en besprenkel met de agavesiroop. Vorm 4 vogelnestjes van het deeg. Leg de vogelnestjes op de bakplaat en bak het deeg in 12-15 minuten goudbruin en knapperig. Laat de katafi afkoelen en bewaar tot gebruik in een luchtdichte bak. 

4. Rozepeper-granaatappelcreme
Doe de plantaardige room in een kom en klop de room lobbig. Voeg al kloppend in een dunne straal de stroop toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast. 

5. Opmaakwijze
Plaats op elk van de 4 borden een katafi-vogelnestje en vul deze met de gemarineerde perziken. Verdeel de rozepeper-granaatappelcreme over de perziken en leg daar de stukjes Turks fruit op. Garneer het desser met de roze specerijenmix en eventueel eetbare bloemen. 

Eet smakelijk!

Recept Yerba

 

 

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten

30 gr roze peperkorrels

1 liter agavesiroop

850 gr verse granaatappelpitjes

4 perziken in parten

15 gr roze specerijenmix

1 pak katafideeg (250gr)

150 gr cashewnoten, fijngemalen

500 ml plantaardige room

150 ml gefermenteerde granaatappelstroop, gezeefd

100 gr Turks fruit, in stukjes

eetbare bloemen

 

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities