Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.

Socca van Bertmans

MET AVOCADO, GROENE KRUIDEN SALADE EN KOKOS YOGURT RAITA!

 
Dit recept komt van restaurant Bertmans in Rotterdam

Een van eigenaar Bert's lievelingsgerechten van het moment is Socca. Een lokaal gerecht uit Nice, pannenkoeken gemaakt van kikkererwten meel. Bij Bertmans gebruiken ze nog meer groenten dan in de klassieke versie! Je kunt de basis ook goed gebruiken met een ander soort meel. Heb je zin in Italiaans, Aziatisch of eten uit het Midden-Oosten? Mix dit recept dan met andere kruiden en groenten. Kies producten uit het seizoen en maak je eigen versie! Deze versie is plantaardig met veel groenten en een Midden-Oosters tintje. Je kunt er een nog een gepocheerd of gebakken eitje aan toevoegen. 

Recept voor een brunch voor 4 personen.

Mix het water en de meel en roer tot je een mooi beslag krijgt. Voeg zout, peper, kurkuma, limoensap en olijfolie toe. Roer opnieuw en voeg de knoflook, kruiden en groenten toe. Zet opzij en laat rusten. Vervolgens kun je beginnen aan de raita.

Mix alle ingrediënten voor de raita en zet terug in de koelkast tot het moment van serveren. Zo komen alle smaken samen. Zet de oven op 140 graden, zodat je de socca's warm kunt houden, terwijl je de volgende bereid. Zet twee bakpannen op met in elk een eetlepel olijfolie. Laat de olie warm worden en voeg de socca mix toe. Draai de socca om als hij bruin wordt en de bovenkant droog. Je kunt 4 grote of 8 kleine pannenkoekjes maken. Als je er toast en ei bij wil, kun je die tegelijkertijd met de pannenkoeken bereiden. 

Serveer met een frisse groene kruiden salade met een simpele dressing, za'atar, avocado en de raita. 

Enjoy!  

 

Ingrediënten

For the Socca:

  • 400 ml water
  • 200 gr chickpea flower
  • 10 gr salt
  • 2 gr black pepper
  • 6 gr curcuma
  • 20 ml lime juice
  • 20 ml olive oil
  • 2 cloves of garlic finely chopped
  • 50 gr of chopped green herbs; dill, parsley & cilantro
  • 40 gr of julienne snow peas
  • 50 gr of finely sliced chard

For the coconut raita:

  • 300 gr of coconut yogurt
  • 1 Lebanese cucumber grated
  • 20 ml lime juice
  • 1 table spoon of extra virgin olive oil
  • 3 gr salt
  • ½ gr of fresh black pepper
  • 30 gr of chopped jalapeno pickle
Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities