Spinazie-pestopasta

Bereidingstijd
15 minuten

Dit recept komt uit het boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life. 

"Wij zijn gek op pasta! Al vanaf het moment dat we Lady en de Vagebond hebben gezien. Eet deze spinaziespaghetti nooit alleen, maar slurp de sliert en samen met je liefste!"

Sojavrij, notenvrij

Vervang de spaghetti eens door groenteslierten, hiervoor kun je bijvoorbeeld courgette, wortel of biet gebruiken.

1. Breng water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

2. Pel de knoflook en de uien. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot je een dikke saus hebt.

3. Verdeel de pasta over twee borden en schep hier de pesto overheen. Maak af met vers basilicum en zongedroogde tomaatjes.

easy vegan crop

    Easy Vegan 2
    Living The Green Life
    ISBN: 9789021570112
    Prijs: €20,99
    Kosmos Uitgevers

Ingrediënten

Voor 2 personen

Snuf zout
150 g spaghetti

Pesto
3 teentjes knoflook
2 rode uien
160 g hennepzaad
Kleine handvol basilicumblaadjes
100 g spinazie
Sap van 1 citroen
60 ml olijfolie
Snuf rode chilivlokken

Topping
Vers basilicum
Zongedroogde tomaatjes

Tools
Keukenmachine

Delen