Vegan BBQ tempeh & champignon spiesjes

Dit recept komt van Living the Green Life

BBQ'en hoeft niet (alleen) uit vlees te bestaan. Er zijn genoeg alternatieven voor een diervriendelijke BBQ! Daarom delen wij graag vega recepten voor de BBQ met jullie. Vandaag deze heerlijke spiesjes van tempeh en champignon!

 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pistoletjes knapperig in 4-6 minuten (of gebruik een broodrooster).

2. Snijd de rode chilipeper in flinterdunne ringetjes.

3. Rasp de schil van de limoen en pers de het sap uit in een schaaltje.

4. Pel de knoflook.

5. Voor de dressing meng je sojasaus, olijfolie, chilipeper, limoensap en limoenrasp, zout en peper. Pers er de knoflook bovenuit en klop goed door elkaar.

6. Veeg de champignons schoon en wentel ze royaal door de dressing.

7. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in mooie vierkantjes van 2×2 cm.

8. Rijg de champignons, cherrytomaatjes en de paprika aan een prikkertje (bewaar het restant van de dressing).

9. Snij de tempeh in vierkante blokjes en marineer ze 10 minuten in een sausje van soja, peper, zout en olijfolie.

10. Halveer de bindslakropjes en was grondig onder de kraan. Droog met een schone keukendoek en besprenkel de sla met de overgebleven dressing.

11. Grill de champignonspiesjes en de bindsla in 3-4 minuten rondom bruin op de BBQ of de grill (of tot de groente lichtbruin kleurt). Het is lekker als alles nog knapperig is.

12. Serveer de tempeh met een champignonprikkertje, gegrilde bindsla en een pistoletje.

13. TIP! Heerlijk met een vegan knoflooksausje, wat ketchup of mayonaise. Het is ook erg lekker om wat sesamzaadjes over de sla te strooien.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 2 personen

2 pistolets

1 chilipeper

1/2 limoen

2 stuks knoflookteen

125 gram champignons

1 paprika

150 gram tempeh

2 stuks bindsla

125 gram cherrytomaatjes

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel bakolie

2 eetlepels olijfolie

zout en peper

Delen