Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.

Vegan eiersalade van Living the Green Life

Dit recept kom van Living the Green Life

Mis jij net als wij weleens een bolletje of een toastje met eiersalade? We got you! Gelukkig is die heel makkelijk om te veganizen. Dankzij de kala namak (ook wel zwart zout of zwavelzout genoemd) krijgt de tofu, die je hiervoor gebruikt, een smaak die bijna identiek is aan ei. Spring op de fiets naar de toko, en hol de paden door op zoek naar kala namak en ga aan de slag met deze vegan eiersalade. Ook leuk: je kunt er een plantaardige scrambled tofu of een ‘omelet’ mee maken.

Bereidingswijze

1. Laat de tofu uitlekken en druk met een theedoek of keukenpapier zoveel mogelijk van het vocht uit de tofu (je kunt ook een tofu-press gebruiken).

2. Doe de tofu in een kom en prak met een vork tot je een kruimelig geheel hebt. Je kunt nu kiezen: je kunt de tofu helemaal fijnprakken of nog wat grotere brokjes erin laten, wat jij lekker vindt.

3. Voeg de vegan mayonaise, het kerriepoeder en de kala namak toe en mix alles goed.

4. Hak de bieslook fijn en voeg dit ook toe aan de ‘eiersalade’. Roer alles weer goed door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Tip

Deze vegan ‘eiersalade’ is ontzettend lekker op brood, crackers, toastjes of op een wrap met sla, avocado en komkommer. Je kunt hem vijf dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Ingrediënten

500g tofu

5 el vegan mayonaise

1 el kerriepoeder

2 tl kala namak

1 handjevol verse bieslook

1 snufje versgemalen peper

1 snufje zout

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities