Dit zijn de meest diervriendelijke restaurants van Groningen

Vandaag lanceren wij een nieuwe stad in de horecawijzer: Groningen! Wij beoordeelden restaurants in Groningen op dierenwelzijn en klimaatimpact. Van de ruim 60 beoordeelde restaurants krijgen 15 restaurants een ruime voldoende. Hier kun je goed terecht voor een diervriendelijke maaltijd. Het gevarieerde aanbod gaat van smakelijke diervriendelijke burgers, salades, Aziatische gerechten, taart en broodjes tot mondwaterende culinaire hoogstandjes.

Plantaardig

De restaurants zonder dierlijke producten scoren met een 10 het allerbest. Er zijn 5 veganistische restaurants in Groningen opgenomen in de horecawijzer. Mahalo, de Herbivoor, Lust, Achterwerk en Kurrie zijn verreweg de beste restaurants voor een volledig diervriendelijke maaltijd! Overdag kun je bij Mahalo terecht voor ontbijt, lunch of taart. Bij de Herbivoor eet je gezonde, biologische salades. Liefhebbers van een snelle hap gaan voor een  diervriendelijke burger bij Lust of een curry bij Kurrie. Een avondje uit? Probeer dan bij Achterwerk een van de verschillende verrassingsmenu’s. 

Vlees noch vis

Vegetarische restaurants scoren ook goed op dierenwelzijn. Bij Ra Salatbar is 95% plantaardig, de overige gerechten bevatten biologische geitenkaas. Ook Bla Bla gebruikt enkel biologische zuivel en eieren in haar Mediterrane gerechten. FLFL serveert naast falafel ook andere vegetarische gerechten, zoals shakshuka. Overdag eet je taartjes bij Toet of een all-day breakfast bij Feel Good.

Biologisch en lokaal

Restaurants met biologische producten of producten van kleinschalige, lokale producenten scoren hoog in de lijst. Dieren van deze houderijen krijgen namelijk meer levensruimte en kunnen naar buiten, in tegenstelling tot dieren in de intensieve veehouderij. De Groene Stoel, Broodje Bewust en Kult scoren met deze producten een ruime voldoende. Ook Florentin en Het Concerthuis scoren een voldoende omdat meer dan driekwart van de menukaart vegetarisch of veganistisch is.

Bekijk hier alle beoordeelde restaurants in Groningen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities