Dit zijn de diervriendelijkste restaurants van Amsterdam

Ga je binnenkort uit eten in Amsterdam maar weet je niet waar je heen kunt voor veganistische gerechten? Of eet je wel vlees maar wil je dat dit komt van dieren die een fatsoenlijk leven hebben gehad? Bij deze restaurants kun je terecht.

100% vegan
Eet je het liefst helemaal plantaardig dan kun je naar een van de twaalf compleet veganistische restaurants in Amsterdam. Voor een echte guilty pleasure maaltijd kun je terecht bij The Vegan Junkfood Bar, The Dutch Weed Burger Joint of Deer Mama. Op deze plekken geniet je namelijk van kapsalons, burgers en milkshakes zónder dat daar dierlijk leed aan te pas kwam.

Toch liever wat gezonder? Bij Marits Eetkamer schotelen Marit en Gino je een wisselend menu voor van verse en biologische ingrediënten. Of haal een vegan sapje, salade of soep bij Roots in Zuid.

Compleet plantaardige pizza’s vind je bij Mastino V en voor Japanse, vegan ramen ga je naar Men Impossible. Voor koffie en een zoete snack kun je daarna door naar Koffie ende Koeck in West, waar eigenaresse Maartje heerlijke zelfgebakken producten voorschotelt.

Vlees op het menu
Eet je zelf wel vlees? Of ga je als veganist of vegetariër uit eten met je vleesetende vrienden? Er zijn in Amsterdam veel plekken waar voor beide iets te vinden is. Zoals Yerba, waar groente een hoofdrol speelt maar ook vlees te krijgen is. Het vlees wat Yerba serveert komt niet uit de intensieve veehouderij en hun eieren zijn biologisch. Ook Morris&Bella geeft vlees en vis een bijrol in hun gerechten. De producten die ze serveren komen van leveranciers met aandacht voor dierenwelzijn.

Andere restaurants die vlees serveren maar dit zoveel mogelijk diervriendelijk doen, zijn Soil, De Ceuvel, De Kas, Pllek, Entrepot, Restaurant Bak en Choux. De menu’s van deze restaurants scoren allemaal hoger dan een 8. Dit betekent dat ze weinig vlees, vis, zuivel of eieren gebruiken in hun gerechten. De dierlijke producten die ze wel serveren zijn of biologisch of komen van lokale initiatieven. 

Scores
Met de DierenwelzijnsCheck beoordeelden we de menu’s van 100 Amsterdamse restaurants. We keken naar vlees, vis, zuivel en eieren en beoordeelden deze producten op criteria zoals leefruimte, transport en slachtmethode. Op deze pagina kun je precies zien hoe diervriendelijk bepaalde producten zijn.
Hier vind je een lijst met alle beoordeelde restaurants. Sorteer hem van hoog naar laag om te zien waar je het diervriendelijkst uit eten kunt gaan.

Mis je nog een restaurant in de lijst? We zijn druk bezig met de uitbreiding van de DierenwelzijnsCheck. Mail naar info@dierenwelzijnscheck.nl welk restaurant jij graag beoordeeld zou zien.