Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.

Woodstock 69

Woodstock is een bekende strandtent in Bloemendaal. Je kunt hier niet alleen terecht voor een hapje en drankje, er worden ook veel evenementen en feesten georganiseerd. De menukaart bestaat uit een selectie van borrelhapjes en gerechten vanuit alle windstreken, die goed zijn om te delen. Op de kaart staan veel vegetarische en veganistische gerechten. 

 

Beachclub Birds

Beachclub Birds bevindt zich in Kuikduin, een stukje verderop van de drukte in Scheveningen. Bij Birds vinden ze duurzaamheid belangrijk en dit proberen zij te realiseren door verschillende initiatieven. Zo werken zij samen met Stichting Made Blue. Voor elke liter plat of bruisend water die ze verkopen gaat er 1.000 liter schoon drinkwater naar een derde wereldland. Ze werken samen met de Bird Brewery en voor iedere verkochte liter bier wordt er een boom geplant.

Strandpaviljoen Buiten

Buiten is een duurzaam strandpaviljoen aan het Zwarte Pad in Scheveningen. De menukaart bestaat uit gezonde en biologische gerechten. Het vis heeft een MSC keurmerk en het vlees is zoveel mogelijk biologisch. Er staan veel vegetarische en veganistische opties op de kaart. Ze hebben een Green Key goud certificaat ontvangen voor duurzaam ondernemen. 

Naturel

Naturel is een strandtent aan het Zwarte Pad in Scheveningen. Ze proberen zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Ze gebruiken geen Single Use plastic, kopen waar mogelijk biologische producten in en bieden zo weinig mogelijk vlees aan op de menukaart. De keuken staat voor puur, eerlijk en een beetje gek. Ze maken zoveel mogelijk gebruik van diervriendelijke, biologische en/of scharrel producten. Op de menukaart vind je klassiekers zoals Hollandse Asperges met botersaus en krieltjes, afgewisseld met unieke gerechten zoals een Kapsalon met st. Jacobs schelpen.

Timboektoe

Timboektoe is een strandpaviljoen in Wijk aan Zee. Het restaurants is het hele jaar geopend. In 2017 wonnen zij de Gaia Green Award, voor duurzaam ondernemen. Timboektoe maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische, lokale producten uit het seizoen. Het vlees komt van de Lindehoff en de vis van Jan van As. Groenten en fruit is lokaal geteeld door Beentjes. Er staan ook veel vegetarische en veganistische gerechten op de kaart.  

Elements Beach

Elements Beach is een strandtent in 'S Gravezande. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. Er staan veel plantaardige gerechten op het menu en er wordt gewerkt met biologische producten. Het vlees komt van Hoeve Biesland, een biologische dynamische (zorg)boerderij in Delfgauw. De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de buurt en uit het seizoen. Het interieur bestaat uit vintage meubels. Er worden geen plastic roerstaafjes en rietjes gebruikt en om het strand en de zee schoon te houden kun je voor een gratis koffie het strand schoonmaken. 

Aloha Beach

Aloha Beach is een strandpaviljoen aan de Noordpier in Wijk aan Zee. Het restaurant is het hele jaar geopend. Bij Aloha vinden ze duurzaamheid belangrijk. Al het vlees, de zuivel en de eieren zijn biologisch. De vis komt van Jan van As en kiezen ze op basis van de Viswijzer. Ze gebruiken groene stroom en stroom van de zonnepanelen op het dak en het pand heeft driedubbel glas voor perfecte isolatie.

The Shore

The Shore in Scheveningen is een surfschool en strandtent in één. Surfen staat in verbinding met de natuur. Het draait bij The Shore dan ook om duurzaamheid om latere generaties ook te laten genieten van het strand en de golven. Zo is het pand gemaakt van oude zeecontainers en heeft de inrichting al een vorig leven gehad. Voor de douche en het restaurant wordt gewerkt met zonneboilers om het water te verwarmen. De producten in het restaurant zijn allemaal biologisch of biodynamisch.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities