Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.

Bij deze burgerzaken kun je als vega(n) terecht

Burgerzaken zijn al lang niet meer exclusief voor vleeseters: steeds meer restaurants vullen hun menu aan met vegetarische of zelfs veganistische burgers. Ook de volledig veganistische burgerrestaurants zijn in opmars. Dit zijn onze favoriete plekken in Amsterdam:

100 procent veganistisch

We beginnen met hamburgerzaken waar je als veganist kunt kiezen uit de hele kaart. Vegan Junk Food Bar heeft meerdere locaties in de stad en staat bekend om zijn overdadige guilty pleasure burgers. Bij het op Amerikaanse diners geïnspireerde Deer Mama combineer je je burger met een heerlijke milkshake.

Vegan Burger Brothers en Queens hebben geen fysieke locatie, maar bezorgen wel de lekkerste plantaardige burgers vanuit een restaurantkeuken in de Jordaan. Bij Vegan Burger Brothers bestel je klassieke Amerikaanse burgers waar de (veganistische) kaas vanaf druipt. Queens serveert de Beyond Burger in Zwitserse, Koreaanse of Mexicaanse stijl. Ga je naar een festival of evenement? Houd dan je ogen open voor de Dutch Weed Burger Foodtruck, waar ze burgers serveren gemaakt van zeewier.

Hamburgerzaken met veganistische en vegetarische burgers op de kaart

Maar ook in ‘normale’ burgerzaken wordt het aanbod van vegetarische en veganistische burgers steeds groter. Bij Burgermeester kun je bijvoorbeeld een veganistische boerenkoolburger kiezen of een vegetarische manchegoburger. Geflipt serveert een huisgemaakte veganistische burger van kikkererwten, linzen en cashewnoten. En bij Grizzl kun je van elk gerecht op de kaart een vegetarische variant bestellen – de vegetarische burger wordt gemaakt van soja en tarwe.

Ellis Gourmet Burger, met meerdere locaties in de stad, heeft ook een uitgebreid aanbod vleesloze burgers. Zo serveren ze een paprika-sojaburger, een shiitakeburger en de Beyond Burger. Ellis is niet het enige burgerrestaurant dat de Beyond Burger op de kaart heeft staan: bij Frits en Thrill Grill kun je alle burgers op de kaart vervangen door deze Amerikaanse burger; Rotisserie heeft er drie verschillende versies van op het menu; Grand Café Lokaal in Oost serveert ’m met guacamole.

Benieuwd wat burgerzaken nog meer op de kaart hebben staan en hoe diervriendelijk ze zijn? Wij beoordeelden 36 Amsterdamse burgerrestaurants op dierenwelzijn. De complete lijst vind je hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities