Deze vegan restaurants openden onlangs hun deuren in Amsterdam

Het vegan aanbod in Amsterdam blijft groeien! Afgelopen tijd openden er twee plantaardige restaurants in Amsterdam. Binnenkort komt er nog een derde bij.

Vegan Soul Food
In september opende in de Van Woustraat restaurant Mooshka. Voorheen had het restaurant een filiaal in Oost, maar deze was erg klein en er werd voornamelijk eten afgehaald. De nieuwe locatie in Zuid is een stuk groter, dus je kunt er prima een avond doorbrengen!  

Bij Mooshka eet je vegan soulfood: Afrikaanse, Caribische en Zuidelijke gerechten. Tijdens de lunch kun je kiezen tussen diverse wraps en burgers. ’s Avonds staan er ook rijst en bonen schotels, roti en Ethiopische gerechten op de kaart.  

Zonder suiker
Wil je zo gezond mogelijk veganistisch eten, dan is Oliver Green een goede optie. Bij deze ontbijt- en lunchroom aan de Eerste Oosterparkstraat serveren ze broodjes, salades en smoothies. De oprichters Merel Keizers en Stefan Hoogeveen willen mensen plantaardig laten eten zonder toegevoegde suikers. Inspiratie voor de menukaart en de inrichting van de zaak deden de eigenaren op in Bali en Mexico. Het interieur is, net zoals de gerechten, clean oftewel heel minimalistisch ingericht.

Gyros
Binnenkort opent Vleesch noch Visch ook een restaurant in Oost. Je kent Vleesch noch Visch misschien al wel van hun foodtruck of de streetfood bar in de Staatsliedenbuurt. Begin volgend jaar kun je ook terecht in een echt restaurant aan het Dapperplein. Je eet hier pita’s met gyros en als je kiest voor de veganistische saus, zijn ze 100% plantaardig!