Hier kan je diervriendelijk dineren in de Jordaan

De DierenwelzijnsCheck brengt 35 restaurants in de Amsterdamse Jordaan in kaart. De buurt staat bekend om de vele restaurants, waarvan nu duidelijk is hoe diervriendelijk (of niet) ze zijn.

Diervriendelijke meetlat
Van Winkel 43 op de Noordermarkt tot Cannibale Royale op de Rozengracht: wij beoordeelden de menukaarten van 35 restaurants in de Jordaan op dierenwelzijn. Wat voor vlees gebruiken ze, waar komen de eieren vandaan en zijn er ook vegetarische opties? De lijst is nu te gebruiken door iedereen die wil weten waar de dierlijke producten in gerechten vandaan komen.

Welke restaurants letten op dierenwelzijn?
Restaurants die biologische producten op de kaart hebben staan, scoren hoog in de lijst. Dieren bij biologische veehouderijen hebben namelijk meer ruimte en kunnen naar buiten, in tegenstelling tot dieren in de intensieve veehouderij. Op de Lindengracht serveert tapasbar Café Duende biologisch rund- en varkensvlees en Café Thijssen heeft biologische eieren op de kaart staan. L’Invité op de Bloemgracht vindt duurzaamheid belangrijk en koopt daarom lokaal in. Vlees is hier biologisch of wild.

Zonder vlees
De restaurants die veel vegetarische opties aanbieden, scoren helemaal hoog. Zo serveert sterrenchef Dennis Huwaë bij Daalder een apart vegetarisch menu en eet je bij D&A Hummus Bistro diverse hummusgerechten zonder vlees. Bovenaan de lijst staat Men Impossible. Dit Japanse noedelrestaurant heeft geen enkel dierlijk product op de kaart staan en krijgt daarom automatisch een 10.

Opvallend is dat zelfs restaurants die bekend staan om hun vlees- of visgerechten denken aan vegetariërs. Steakrestaurant Cannibale Royale serveert de vegetarische ‘Le Possible’ burger en bij visrestaurant The Good Companion staat veganistische fish and chips op het menu.

Benieuwd naar de hele lijst? Die vind je hier.