Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.

Kerst 2020

Deze Kerst bieden veel restaurants een kerstmenu aan voor thuis. Niet elk kerstmenu is even diervriendelijk. Daarom hebben wij voor jou de kerstmenu's van bijna 100 restaurants beoordeeld op dierenwelzijn. 

Dieronvriendelijke kerstproducten

Tijdens de feestdagen worden traditioneel helaas veel dieronvriendelijke gerechten gegeten. Typische kerstgerechten zijn kalkoen, konijn, varkensrollade, foie gras en kalfsvlees. In restaurants worden producten als kalfszwezerik en eendenlever als een luxeproduct gezien, het leven van de dieren is dit absoluut niet. De kerstfolders van supermarkten en kerstmenu's van restaurants staan er dit jaar vol mee. Voor de dieren is Kerst dus helemaal geen feest. Maar het kan anders! Wij gaan voor een diervriendelijke Kerst, jij ook? 

Wij willen restaurants aanmoedigen om een diervriendelijk kerstmenu samen te stellen en geen dieronvriendelijke producten te gebruiken. Daarom hebben wij de kerstmenu's van restaurants beoordeeld en restaurants met een dieronvriendelijke kaart benaderd om deze aan te passen. 

Dier(on)vriendelijke kerstmenu's van restaurants

We zetten de beoordeling van de kerstmenu's voor je op een rij. Wij willen de horeca een hart onder de riem te steken en vragen onze achterban om dit jaar een kerstmenu te bestellen bij een restaurant, maar dan wel een diervriendelijke! Kijk hieronder welke kerstmenu's het best scoren op dierenwelzijn en welke je beter niet kunt bestellen. 

10,0
10,0

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities